Älska livet eller...? Asså...

Älska livet eller...? Asså älskar att ha en as jobbig huvudvärk på Valborg! Imorgon ska bebis tävla och sen hämta valp men får se om jag orkar... När jag blir bättre skriver jag om gårdagen och då kommer bilder.. Berättar även då om dagen. Men måste bara skriva Grattis Johan! :) /Vickan


Iväg till stallet nu!

Nu ska jag och Saga rida och jag ska prova hoppa :D Har varit på sjukhuset och i skolan eller vi va i stadion så de va jätte kul! För första gången känns det verkligen nu som att jag har ledigt för nu behöver jag inte åka till sjukhuset före den 16 maj ;D
Nu kan jag börja tänka liiite mer på skolan och komma oftare och det känns jätte bra!
Hur som helst så röntgades jag och de gick bra masken va lite läskig (tog kort på den så ni får se den lääskiga saken). Kontrasten gick bättre än väntat fick 5 sprutor (ca: 1dl).
Det är obeskrivligt skönt att de mesta är klart inför strålningen nu! :D

Men nu måste jag skynda mig till stallet måste ju hinna fixa mig innan middagen lite också :)

(masken har jätte tjocka kinder men det är pga att jag verkligen har jätte stora kinder nu när jag har kortison i kroppen)

                                                               

....

Orkade inte blogga igår, eftersom att inget speciellt hände och var inte på så bra humör, var på sjukhuset och gjorde strålningsmasken som jag ska ha och den var lite obehaglig att göra eftersom at man sitter fast med huvudet så att du inte kan röra dig ens med 1mm och du kan inte titta eller andas med munnen... Men jag klarade det ganska bra måste jag få säga, behövde inte göra om en enda gång :)

Sen åkte jag och mamma och shoppa lite på stinsen och sen kom Hanna. Vi kollade på film, Pearl Harbor som var jätte bra och jätte sorglig. (Snygga grabbar i också ;))

På kvällen tittade jag och mamma på nåt också kommer inte ihåg vad.. men sen vart det lite jobbigt för jag är så himla trött på att tänka possetivt med mitt dubbelseende och allt jag inte kan göra och inte kommer att kunna göra. (Får tex. inte ta körkort med dubbelseende och de har man ju inte sett fram emot -.-

Nu alldeles strax ska jag in till sjukhuset igen och göra röntgen vilket innebär att jag måste ha kontrast, vet inte hur dom ska lyckas med det då jag är helt sönderstucken.. Hoppas hoppas att jag slipper det gör så himlans ont!
Om vi blir klara i tid på sjukhuset tänkte jag åka til Stockholm stadio pga att våran skola fiixar gymnasiaden så kanske lite skola idag :)
Carro sa att hon inte kunde ta Jesse idag så de ska jag göra och då hade jag tänkt att prova hoppa lite små hinder.
Och efter stallet är de bara att skynda sig hem för då ska jag på tjejmiddag med underbara tjejor!
Blir nog lite bilder på det senare ;)

Pussar! <3



(kolla Eva-lena, de här är eran valp!)


(sista valpen som är kvar!)


Vilken dag!

Idag har varit en as bra dag! först chillat sen sjukhuset.. fick reda på att ryggmärgs provet såg bra ut och sen tog jag några extra prover, fick även reda på att strålningen kommer ta över 7 veckor så blir inte klar före i mitten av  juli :( så inget Åland för mig.. men däremot kommer jag eventuellt få bidrag med en resa eftersom att komma igen efter en sådan svår och jobbig sjukdom jag har haft.
Juste ni får fråga hur mycket som helst om ni har frågor om sjukdomen svarar på alla frågor!

Efter sjukhuset åt vi middag och sedan vidare till stallet, jag red eftersom att vi inte kommer kunna vara i stallet på måndag då vi har en valp hemma ;) gick as bra!! Galopperade och "hoppa" bom för att kolla min avstånds bedömning :)
Men Jesse var lite dum och larvade sig jätte mycket! efter mig så red Saga lite men hon blev lite rädd för honom då han hade blivit jätte pigg..

kommer bli jätte roligt nu att börja rida mer och sen ska jag börja prova springa lite och samt hoppa på marken för att få in lite styrka i kroppen (känner mig jätte svag).

På bilden har jag mina solglasögon för att jag inte ska se dubbelt :P
Nu film mys med mamma sen natti!

Min kärlek! <3

Helt slut nu..

Igår var det hur mysigt som helst hemma hos emma (L) vi satt och svulla lite eller ganska mkt :P kom hem och satt som ett litet barn dagen innan julafton, skulle ju till skolan ;)
Själv tycker jag att jag har fått upp balansen bra men det var faktiskt svårt i skolan, var tvungen att hålla i hanna för det mesta just när vi var inne men ute gick allt bra..
Mötte massor av människor man saknat! Var tvungen att komma till skolan nästan så att alla fick se att jag levde.
Sen skulle ju klas såklart skriva på tavlan och jag såg inte ett skit, hur ska detta gå med dubbelseendet börjar tröttna rejält nu! Aja inget att göra med de nu på 5 månader sen får vi se om de blir operation på de...
Har fått tider för min strålbehandling den 16 maj klockan 8?! ska höra om jag inte kan få börja nu ist så jag blir klar med de nån gång (6 veckor strålning).
Imorgon ska jag till KS igen och göra några blodprover mm. och sen på torsdag ska jag fixa masken jag ska ha under strålningen, lite nervös om hur jag ska göra med de osv.
Kommer se fram emot eftermiddagen/kvällen lite mer för då ska jag hjälpa Saga med Jesse (rider ju fortfarande inte).

Måste säga att jag saknade min söta Johanna i skolan idag (hon var i NY) har inte träffat henne på ett tag nu, men hoppas jag får se henne på Måndag i skolan!
Träffade inte bästavän idag heller :( Kanske ses imorgon?
Sovdax nu.. PUSS


Schnyggaste vännen!! <33 (i frankrike)


(Frankrike)



Städdag i stallet ..

Hemma från en heldag i stallet hem och vila innan jag möter tjejerna hos Emma :D
haha inte för att jag gjorde nåt i stallet utan jag satt på en stol i solen och tittade på :P brände mig ganska mycket..
Fika och åt tsm med alla i stallet så de va mys!
Och imorgon blire skola :D första lektionen på 5-6 veckor? ... vet inte riktigt hur länge det är.
egentligen skulle Hanna sovit här men nu är de så att jag kan inte garantera att jag mår bra när jag vaknar...

Nej men nu måste jag skynda mig med att göra mig iordning, ska vara där om en timme och har inte ätit eller plattat håret :P
Hörs senare ikväll :) bjuder så länge på bilder från dagen i stallet :)
Puss å hej <3


Valparna 7 veckor!

Skulle lagt ut bilderna redan i igår men orkade inte ens sitta vid datorn..


Äter upp mina skor...





Tillbaka! :)

Idag hade jag inga planer alls för jag ville må bättre idag och det gjorde jag faktiskt! as skönt. Men vid halv 5 kom min gudfar och gudmor hit och firade mig i efterskott med lite fika och det var jätte trevligt! Fick ett jätte gulligt påskägg också!

Min lilla syster tog hand om ponnyn idag, hade tänkt att fota lite men min mamma fick ta på sig de jobbet :) Saga tyckte de va jätte roligt att rida så nu hoppas jag att hon vill satsa lite mer på ridningen så slipper vi sälja Plinzen! såg ju inte hur de såg ut idag men på bilderna ser de fint ut, lägger ut och visar.

På dagen ringer Hanna och gör min dag! Efter att inte gjort nåt på en hel dag så blir jag något rastlös och MÅSTE hitta på något och då hade hon tjejmiddag med mycket skönt folk! Med pizza också, MUMS!
Kvällen slutade bra och har tagit de lugnt hela dagen så förhoppningsvis blir det städdag i stallet och filmmys med mina favorit tjejer! Har längtat jätte mycket efter dom!

Måste bara säga grattis till Julia (eventingbyjulia.blogg.se) Och Matilda (matildanavren.blogg.se) som red i Mantorp i helgen. Julia kom delad 8 med sig själv på Zhoraya och Andy och de va placering!
Och Matilda som gjorde debut med Ella i terräng som gjorde fantastisk dressyr (54 straff) fick ett dumt nedslag i hoppningen och va nolla i terrängen! Med de kom hon 7 som var första utanför placering...

Kom på att jag ska lägga in lite nyare bilder på valparna nu när dom är 7 veckor, och lilla Celine kommer på Söndag!

Pösss!!



Har inte bloggat för jag har blivit dålig ...

Har inte bloggat för jag har blivit dålig igen... Men bloggar direkt när jag blir bättre! / Victoria


Har kollat på jesse och han var så himla f...

img_8694 (MMS)

Har kollat på jesse och han var så himla fin !! Blev inga bilder men nu sitter jag i bilen till Haninge så då kommer säkert en bildbomb med lilla Celine och hennes syskon :)  Bloggar mer senare ikväll <33


Jahapp, vad ska jag skriva här..?

Väntar på att min lillla syster ska lämna toan åt mig så att jag kan göra iordning mig för sängen. kommer bli en lång dag imorgon.
Ska upp klockan nio och sen kolla på Jesse och Matilda som hopptränar kommer kanske bilder efter de..
Men på eftermiddagen ska vi hälsa på valpen (céline) så då kommer bilder! Köpte massa leksaker till den idag och en hundkorg som är super söt.
Fick två läkarbesök till nästa vecka som ligger på onsdagen och torsdagen vilket betyder ingen skola på torsdag :(.
Juste skrev fel i förra inlägget att det va 4 veckor sen operationen inte månader...
Har även idag varit borta från skolan i 5 veckor och kommer vara borta ett tag till eftersom att läkarbesöken går i första hand -.- .

Var hos min underbara ponny och hälsade på och han är så himla fin på sommaren med sin mörka päls, underbart väder också! Min balans är så mycket bättre nu, tränar ganska mycket balans så jag fortare kan komma igen sen när jag ska rida.. Men dagens övning var att gå i klackskor, och de gick AS BRA så nu ska jag komma på fler saker att träna på :) Fast det är lov så känns fredagar ganska bra och vet ni imorgon är det FREDAG ;).

Men nu väntar badrummet på mig och sen sängen! Goooodnatt <3


ponnybus koncentrerad på sitt ;) vill att det ska bli andra maj nuuu!!


Hade iaf en bra start på dagen ;)

Idag kom en underbar person till mig klockan 8 :D vi kollade på film sen åt vi vofflor till frukost som snälla mamma hade gjort till oss (bra start på dagen helt enkelt).
Sen klockan 11 så åkte vi hem till kusinerna för jag skulle smaka på Eva-Lenas kaffe med skummjölk i. (har svårt för kaffe btw). Men jag fick i mig en hel kopp!
Väntade in pappa för vi skulle in till KS, där pratade vi om hur min behandling kommer fungera mm.
sen logopeden som skulle titta på min tunga som är helt sne efter operationen, var fyra månader sen idag jag gjorde den ;).
Tror att slangarna i halsen som jag hade förstörde stämbanden, gjort så jag sluddrar och känns konstig på höger sidan.
Fick hur som helst en ny tid nästa vecka då de är blodprover igen, tur att de inte blev de idag för jag är helt blå och sönder stucken, så de kanske hinner läka liiite till då.

När vi kom hem från sjukhuset åkte jag och mamma till våran gamla hästtransport för att ta bilder på den så att vi kan sälja den. Blev ganska bra bilder (tog med iphonen) :).

Imorgon blir det stallet för att hälsa på skrutt, har inte varit där på flera veckor känns det som men tror jag överdriver, men på riktigt minst 1 vecka! och sen blir de köpa lite saker till valpen eftersom att vi ska dit i helgen och sist men inte minst mormor, har inte träffat henne sen min födelsedag :( köpte en sommar klänning hon ska få äran till att få sy upp ;).
Skriver mer imorgon :).
                         
Just det Hanna, kollade filmen med Channing Tatum heter och de va typ "A guide to recognizing your saints"

                                   
                                      De här är mina tjejer och jag saknar dom jätte mycket ! :*


Haha hittade dessa puddingar! ;) <3


 


Dålig uppdatering, vet... Grattis Farmor! :D

Haaaallå :)
Är hemma från sjukhuset men tar det lite lugnare nu än vanligt, vi har bestämt att jag får välja att göra en sak förmiddag och en sak eftermiddag... så på förmiddagen kom Julia så vi lagade mat, en maträtt som jag hittade på Kenzas blogg och som ni kanske vet ÄLSKAR jag och Julia kräftor, så det blev kräftstjärtspasta ;).
Sen chilla vi galet framför tvn (min eftermiddags vila ;)). och min underbara farmor fyller ju år så vi fira henne med att äta på thi house. GRATTIS IGEN! <33

Ligger i sängen nu och smsar med Julia och hon kommer hit halv 9 imorgon och sen blire sjukhuset, vet inte riktigt vad jag ska göra där men de kommer jag berätta sen.
Allt är mycket bättre idag med huvudet men behöver ibland ta smärtstillande iaf.. hoppas de går över snabbt.
Har kommit överens med mamma att inte hoppa upp på hästryggen igen på 2 veckor (hur ska jag klara mig?) för vart lite rädd att nåt större hade hänt med huvudet tidigare och fick mig lite att inse att vara mer försiktig med skallen. Men den andra maj räknar jag med att vara uppe :D .

"Felet" igår var att jag hade lite mkt hjärnvätska i huvudet som ska ner i ryggen, som gjorde att det kändes som värsta trycket mot huvudet när jag rörde mig och att de va lite svullet. Detta trodde dom var biverkningarna för att jag gjorde ryggmärgsprovet i torsdags.


Dagens lunch i de härliga vädret!

Nu ska det sovas, Goooodnatt!

Nu väntar vi på läkaren för att se om jag ...

Nu väntar vi på läkaren för att se om jag får åka hem! Idag mår jag så mycket bättre :) fick inte i mig cola så fick ta kaffe? Haha trodde aldrig att jag skulle säga att cola är äckligt men så är det iaf... Blir inga bilder för jag bloggar från mobilen för datorn fick stanna hemma :( uppdaterar senare Pusss! <3


Så var man tillbaka på sjukhuset... Vi fic...

Så var man tillbaka på sjukhuset... Vi fick åka akut in tidigt imorse, kom inte upp ur sängen själv så tog morfinliknande tabletter så jag kom till sjukhuset iaf. Har tagit blodprover och gjort hjärnröntgen och blir även kvar här.. Febern verkar ha gått ner men har aldrig haft sån här kraftig huvudvärk :( nu säger läkarna att jag ska dricka mkt cola (fyy) men de är bara att tvinga i sig.. / Victoria


Sjuk -.-

Heeeej!
Började dagen med att jag mådde as konstigt, trodde det var ryggmärgsprovet så tänkte inte mer på de..
Kollade på valpen idag och vi vart sålda på alla 4 valparna, men vi hade bestämt oss för en tik så det blev Penny iallafall (vi ska döpa om henne så kom gärna med förslag ;)). Har tagit massa bilder, det var en hanhund som somnade i min hand så jag vart lite extra förtjust i honom (a). Vi ska dit nästa helg och lämna lite saker för att dom ska lukta lite mamma för henne :) och sen den 1maj hade vi tänkt att ta hem henne!
Matilda tävlar Jesse den dagen på haningebygden och valparna finns i Haninge så när vi åker hem så plockar vi upp henne, så ponnybus får följa med och hämta valp :D

När jag kom hem la jag mig i soffan för min huvudvärk hade inte gått över och behövde vila innan jag skulle till Hanna på middag med hennes familj och Julia.
Vi hade jätte mysigt där men kunde inte få i mig så mycket, vilket är jätte konstigt för att vara mig ;)

När jag kom hem från Hanna dog jag igen i soffan och det visade sig att jag hade feber.. KUL! så nu ska jag bli frisk så jag kan rida ponnyälsklingen imorgon som var veckans höjdpunkt..

(vet inte om det är "farligt" med feber efter en hjärnoperation, då min granne på sjukhuset fick komma tillbaka för hon hade fått en inflamation så hon fick antibiotika, men vi får se när febern hade tänkt lägga sig. Känner inte att jag riktigt orkar de här också. Vill INTE tillbaka till sjukan).

Bilder på valparna från idag




Hur charmiga är dom inte?

Puss och godnatt <3




låång dag!

Tjaa!
Idag har jag gjort en himlans massa saker.. först gick jag och mamma till hennes jobb och lämna papper om att hon ska vara hemma med mig ett tag till, och såklart träffa man människor som man stanna och snacka med så vi va där i över en timme :)
Efter de åkte vi till stan och åt på resturang Cypern som är även våran skolmat ;) LYYX MAT (för att vara skollunch) där mötte mamma och jag Iris,Bravo,Tracy och Hanna V, jätte kul att se dom för de va 1 månad sen sist..
Sen möte med skolan om min skolgång, vet inte om jag kommer gå en extra termin efter gymnasiet eller om jag hinner läsa ikapp på egen hand, vi får se med tiden.. Men kommer komma på sv o eng lektionerna efter påsk (åker in till skolan max 2 ggr i veckan).
Sen dog jag en stund på soffan och sen blev det bråttom, som tur va ringde Julia och väckte mig för vi skulle shoppa lite snabbt på stinsen för det är en underbar krabbat som fyller 17!! ;D Grattis sötis Hanna!
Men som vanligt blir de lite till en själv också.
JUSTE mina nya tretorn kom idag! lite för stora men men jag hoppas dom lägger sig lite i skaftet..
Imorgon blire kolla valpen!
PUSS <3


Solglasögon & ansiktsmask från H&M

Godnatt! :*

Halloj!
Har precis kommit ut ur duschen och var bara tvungen att lägga ut bilder på mig och världens bästa Julia! Vi hade as snygga ansiktsmasker! och fyyy, de va nyss en spindel i MIN SÄNG! Inte nice, hämtade mamma som sov och hon trodde inte riktigt på mig...Visst jag har dålig syn nu (dubbel) men loovar att det var en spindel.
Imorgon ska jag upp klockan 9 för först ska vi till mammas jobb och lämna några papper och sen ska vi till skolan :D har faktiskt längtat lite dit för alla kompisar, men såklart är alla lediga imorgon men ändå skönt att komma dit.. haha tönt jag är men de va faktiskt över en månad sen jag var i skolan och känner att jag halkar efter mer och mer..

Men nu ska jag sova, natti <3



God morgon.. Typ Har vaknat ur narkosen nu...

img_7918 (MMS)

God morgon.. Typ Har vaknat ur narkosen nu och de känns bra, när jag vakna va det en lättnad för jag tyckte de va jobbigt förra gången.. Nu är de jobbigaste gjort men har 6 veckor kvar men men får ta det som de kommer :)  Blev en söt bild på mig och Hanna för jag har inte så mycket bilder på telefonen :p  Orkade inte blogga igår kväll för jag fick en sån himla huvudvärk.. Men nu ska vi åka och äta på Max sen ikväll får vi besök av familjen Johansson :)  Men får se om jag uppdaterar sen <33


Är hemma hos världens bästa som kommit hem...

img_8156 (MMS)

Är hemma hos världens bästa som kommit hem från skästa :D har längtat jätte mkt!! Har ätit kräftor till mellis med henne! Sköna vi är :) Åkte till Maria vid ett och kollade på hennes 3 söta kattungar som är 3 veckor! Nästan att man vill ta hem en katt också..  Aja hur som helst, idag var det exakt 3 veckor sen operationen och jag har fortfarande dubbelseende som är jätte irriterande!! Hoppas verkligen på att den ska försvinna för annars blir det en till operation om 6månader... Imorgon ska jag till sjukhuset och göra ryggmärgsprov för att kolla så inga celler har spridit sig ner till ryggen, är jätte jätte nervös men ska sövas under tiden. Så imorgon ska vi åka vid kvart över 7 -.- plus att jag inte får äta något efter tolv idag pga narkosen.. Uscha buscha! Fler bilder kommer upp ikväll på kattungarna. Nu funderar jag på om jag orkar gå ner till stallet och fota älsklingen eller om jag vill ligga kvar i soffan :p men skriver mer ikväll  Puss & kram!


Hoppträning :) 12/4

Hej på er :) !

Idag har jag vilat ganska mycket, huvudet har känts väldigt tungt.. Men för de kan man ju inte missa när Hanna, Matilda och söta Bellan hopptränade! Måste bara berömma Bellan lite extra för hon red suuuper! Och sen fick jag träffa min bebis! Åh så mycket jag saknar ridningen! Men på söndag bestämde vi att jag ska rida, för tredje gången (fast läkarna vill att jag väntar minst 4 veckor till). Idag ringde läkarna (igen) och jag fick tid hos en logoped (en som är specialist om munnen) den 20 april, då jag fortfarande sluddrar lite och har svårt med vissa saker.

Tog lite bilder från dagens hoppträning bara att min kamera äger ju.. -.-




Bellan slår sitt PersonBästa med Labolina (90-95cm) Super duktig!

Puss & Kram!


Hemma!


Har ganska nyss kommit hem från KS där jag gjorde en hjärnröntgen (kolla stavningen mamma :)) Nu väntar vi på svar som ska komma senare i veckan.
Ändrade planer inför morgondagen, kom på att min underbara ponny ska hoppträna med Matilda och de får man ju inte missa! så kommer ev. kolla på valpen fredag eller lördag.
Sen kommer jag inte till skolan för ens på fredag så inte onsdag. När Hanna var här gick vi en promenad och tog lite roliga bilder :)

                                                 
                                                  
                                                      Kollade på björn bröder också! älskar älgarna :D

Puss & Kram


Valpen

                                                                    
                                                                                                         Penny                                                   

Nu ska det bloggas! 11/4

Hoppas min balans blir bättre snabbt så plinzen och jag kommer ut på tävlingar snart!
Älsklingen<33 Saknar!

Nu har mina kompisar övertalat mig om att börja blogga.
Tänkte skriva om vad jag gör på dagarna när jag inte går i skolan.

Kan börja med att idag så ringde mamma på en hundvalp, vi skulle höra av oss igen klockan halv 6, ska nog åka och hälsa på den imorgon så då kommer bilder upp på då på den. Penny heter hon, kommer nog få hem henne i slutet av april eller i början på maj.
Vi hade egentligen tänkt att vänta med hund till nästa år men eftersom att jag kommer vara hemma så mycket nu pga av min sjukdom så får jag lite sällskap + att jag ska träna på att gå så ja varför inte? :)
Ikväll klockan 7 så ska jag rönka huvudet igen och se till att dom fått bort allt vilket dom sa till 95% att dom trodde. Men den dumma rönken tar 1timme och det gör lite ont att ligga på bakhuvudet så får se hur det går..
Väntar nu på att Hanna ska komma förbi en stund så man får snacka av sig lite.
Får se om jag orkar blogga senare när jag kommer hem från ks.

Puss och kram<3


Välkommen till min nya blogg!